söndag 2 mars 2008

Ren förvirring.. Vad är det här?

Just nu snöar det här hos mig... I fredags var det vår för hela slanten. Tycker synd om mina växter. Det kan inte vara lätt att veta hur man ska vara.. Känner själv att det råder en viss förvirring över om det är vår eller inte... Jag vill ha vår, skit i vintern, det är kört för dig, åk hem och lämna oss ifred. Du hade din chans men nu har vi tröttnat på vinter. Funderar redan på vad som ska ske i sommar.. Känns som det går fort nu.
Filosofiska tankar kring säsongen...Öppnar butiken redan den 14 mars, har knappt hunnit beställa allt som behövs för säsongen. Förväntningar och etusiasm inför nya projek. Känns alltid som man får en ny chans varje vår. Starta om, börja på nytt. Sen mitt i allt det underbara kommer tidspressen smygande och spökar med stresssymtom och överarbete. Att ha trädgårdsbutik är otroligt inspirerande och kul men allt går på högvarv under de få vårmånaderna vilket ibland känns som man har missat allt fast man är som mest delaktig i knoppsprickning och blommandeväxter. Brukar likna säsongen med ett tåg som rullar igång med solen och värmen, tåget accelererar i takt med att allt grönskar. Tåget har bara fyra stationer på årstidssträckan. Det startar med beställningar och vårstädning, rusar förbi våren, stannar upp en stund vid midsommar och hämtar andan, fortsätter lite försiktigare in i juli, tar semester i augusti, drar ned och förbereder sig för höströjningen och total stängning efter allhelgonahelgen. Vi det här laget är man slut och längtar efter en lång vintervila. Man skrapar ihop resterna och låser... Men sen kommer den där pockande känslan tillbaka med ljuset. Vintern dör och vinden viskar, vår, vår, vår till själen och så drar allt igång igen.

Vintern är död....Den här vintern är över nu, vårkänslan har tagit över totalt, tåget har startat, det tjuter i visslan, vill bara ha mer värme och ljus.. Vintern ge upp och dra till Norrland, Nordpolen och Grönland. Där behövs kylan, har hört att det smälter där borta så stick dit och gör lite nytta för här behövs du inte längre. Mer vår åt folket! Snälla sluta snöa...

Inga kommentarer: