måndag 23 mars 2009

Oj då! Va hände??

Så gick veckan, helgen försvann och nu är det måndag! Hua..

Ibland undrar jag verkligen hur man kan uppleva tid så olika. När man längtar efter något så tar det tre år tills det är dax.. Men känner man sig lite stressad och har tidsbrist försvinner timmarna i en rasande takt. Just nu känns det onödigt med sömn. Måste man sova flera timmar för att orka jobba?? Jag skulle behöva dispans på sovandet och undrar om det går att ordna?? Inga droger eller nåt! Bara att jag slapp sova den närmsta veckan och slapp bli helt förstörd av lite sömnbrist:) Hehehe... Välkommen till Vår säsong i ett nötskal!

Ja, ja, vi har hunnit undan rätt bra ändå. Vi ligger inte så risisgt till. Inte än.. Ska göra ett besök på Årsta på torsdag. Då blir det liv på riktigt i växthuset. Även om det är mysigt med alla inredningssaker och krukor men det är bara bäst när det kommer äkta grönt innanför glaset. Känns så frisk och levande med saker som spirar. Blir doftande primulor, engelska pelargoner, cinneraria, nyaaste mårbackan och lökväxter i massor.. Påslliljor så klart, men kungsängsliljor, våriris, snödroppar och annat underbart. Kanske kanske finns det ett gäng färgglada penseér att frossa i. Färg är verkligen något man längtar efter så här på vårvintern. Allt har varit bra grått och trist ett tag. Snön gör det lite ljust och fint men slask och grå, grå dagar är så trist så man grinar. Iaf längden... Nej hit med lite färgglada påskris och förblommande skira kvistar från trädgårn..





Tips!

Vänta in en varmare dag med lite solsken och plusgrader. Ta sekatören och gå ut och knipsa av lite snygga kvistar för vasen inomhus... Olika bladform och grenstruktur grer lite naturligt liv. Prova vårblommande buskar. Forsytian fungerar utmärkt, men har man tur fungerar redan äppelblom, kösbär och syren. Prova! Ställ i svalt vatten med lite sockerlösning och en minimal skvätt såpa eller diskmedel. (håller vattnet frächare längre) Att rekomender är att köpa snitt blomsgödning eller liknande för att de ak hålla länge.. Låt stå någon vecka inne tills du ser att det knoppas och snart spricker ut. Byt vatten och snitta om... Mixa med tulpaner... Underbart! Kan inte bli bättre...

Mvh Lisa-Matilda