tisdag 10 februari 2009

ÄNTLIGEN PELARGONDAX!


Är ni pelargonälskare eller inte? Jag tillhör dom som älskar pelargoner. Kan bero på att dom trivs hos mig i mina gassande fönster..
Pelargoner finns i mängder av sorter, storlekar, färger och smaker. Ibland blir det svårt att välja bland alla favoriter. Själv älskar jag specialsorter, kraftiga höga varrianter som verkligen brer ut sig i fönstret.. Mårbacka en favoritklassiker men det finns så mycket mer. Brokbladigt är fantastiskt och numera ser man alla möjliga kombinationer. Bladen kan vara egna små konstverk med fina ådringar och hjärtformade eller taggiga. Doftpelargoner är ju något som kommit stort på senare år.. Mmmm man vet inte vart man ska börja. Ni vet att vi har en äkta pelargonfantast här i kommunen.. Har ni besökt www.vaxtplatsnybyn.se Ekologiskodling som drivs av en pelargon älskare som skrivit flera böcker om pelargoner.. Själv älskar jag dom bara och känner att vi ligger på samma plan. Mitt årstidsmönster följer pelagonens växtfaser. Jag kan verkligen känna mig som en pelargon ibland. Vi liksom synkar i våra känslo mönster. Spirar på våren, blommar på sommaren, gör ett sista ryck på höstkanten och vissnar sedan ner och gömmer oss i ett mörkt utrymme i väntan på våren.. Mer om mitt känsloliv tilsammans med pelargoner se www.norrtaljetidning.se/lasarnytt/bloggar

Mer om Pelargoner!
www.pelargonsallskapet.com (massor av sorter & tips)
www.pelargonhuset.com (bra roliga tips från en entusiast)
Tyvärr är inte butiken öppen så här års men vi kan väl njuta av det som fanns förra året.. Underbara skapelser som man bara vill slösa en massa trädgårdskärlek på..