söndag 8 mars 2009

Hem & Trädgård Mässa i Kista




Ett besök på Trädgårdsmässan i Kista....

Välbesökt... Du skojar! Fanns inte en enda parkeringsplats kvar iaf:)
Här sågs entusiaster i högform, singel shoppande fantaster till barnfamiljer med drömmar om trädgård för de små. Ville man ha en försmak på vad säsongen kommer att ge så var det här ett perfekt tillfälle. Här fanns allt som kan behövas för en drömträdgård, redskap 0ch verktyg till sticklingar, fröer och knölar.

Mässan bjöd på en hel del inspirationsutställningar med en härlig känsla av trädgårdens olika uttryck. Tanken att skapa rum genomlös skaparnas uppfinningsrikedom... En önskan att visa på att trädgård är så mycket mer än bara trädgård..

Några kända ansikten skymtade förbi. Rappne i egen hög person visade en kopia av höstens äntligenhemma uteplats, flera återförsäljare från formex och odlare från partihallarna i Årsta var där. Man såg tydligt populariteten hos de levande trädgårdsmontrarna. Kanske är det inspiration vi söker mer än att kolla bra produkter? Den delen som handlade om tillbehör som belysning, bubbelpooler, stenläggning och annat som skapar rum sågs inga köer medans vid gröna, grönskande oaser var fulla av shoppande människor.


För på mässan kunde man göra fynd, köpa åtråvärda godingar eller investera i erbjudanden på något stort eftertraktat växthus.. Mässan fungerade som en enorm marknadsplats för trädgårdsgalna besökare. Kände själv att det kliade i fingrarna ett par gånger även om jag har det mesta i butiken.


För min del var det intressant att se vad besökarna var sugna på och kolla lite vad andra trädgårdsbutiker i länet tänkt till säsongen. Självklart speglades trender från formex och inredningstidningarnas reportage Det roligaste av allt var att jag och Rappne tänkt samma tanke fast utifrån olika perspektiv. Min årliga utställning i trädgården i år ska baseras på installationer av våra trädgårdsdrömmar, skapande drömvärld, en vag linje mellan dröm och verklighet... Och vad hade slottsträdgården för utställningstema? Att våga placera konst i trädgården... Mmm vi är inte så korkade du och jag Bosse:) Hehehehe..


Njut av bilderna....